Tijdelijke actie!

LOCATIES

In Nederland staan momenteel drie uit Berlijn afkomstige Kunstautomaten en continue lopen onderhandelingen met culturele locaties voor toekomstige plaatsingen. Daarnaast beschikken we over een kleinere automaat, die flexibel kan worden ingezet bij kunstevenementen en exposities.


Locatie 1. HuB KERKRADE

www.aatvos.com

www.facebook.com

HuB is een hedendaags cultureel centrum en huist drie disciplines t.w. theater, bibliotheek en muziekschool, naar het idee van architect Aat Vos met 200.000 bezoekers op jaarbasis. Een urban huis-/studeer-/werkkamer waar culturele activiteiten en jong en oud samenkomen. De letterlijke betekenis van de naam HuB is 'naaf'. Een plek waar alles bij elkaar komt, de spil, de as waar verbindingen worden gemaakt. Alleen al in HuB worden maandelijks ruim 150 doosjes getrokken. Het project is geliefd en wordt gedragen door kunstliefhebbers en de kunstenaars.

Met name het Internationale karakter van Kunstautomat is een meerwaarde voor locatie HuB.Kerkrade. Het concept sluit namelijk naadloos aan bij de Euregionale samenwerking tussen de stad Kerkrade en Herzogenrath (DE), alsook bij het speerpunt van HuB ‘van iedereen, voor iedereen’. Met de plaatsing van de kunstautomaat ondersteunt Kerkrade, kunst en cultuur in de regio en maakt het voor iedereen mogelijk om een authentiek mini-kunstwerk aan te schaffen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie 2. ATEL'JE VAN PUTTEN
www.jacquelinevanputten.nl
Binnen de poorten van abdij Rolduc te Kerkrade, ligt het kunstatelier van Jacqueline van Putten. Hier hangt de 2e kunstautomaat, welke vormgegeven is door Kerkraadse kunstenaar William Körver. Naast boetseercursussen en creatieve workshops, vinden er in het atelier tevens regelmatig exposities, open (monumenten)dagen, kleinschalige film- en theatervoorstellingen plaats. Inmiddels weten ook de vele gasten van abdij Rolduc de weg naar het atelier te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie 3. ABDIJ ROLDUC

www.rolduc.com

Abdij Rolduc in Kerkrade is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste momenten van ons land met een rijke geschiedenis van meer dan 900 jaar oud. De abdij wordt multifunctioneel gebruikt, o.a. als hotel en conferentieoord, trouwlocatie, expositie ruimten, restaurant en verhuur van woonruimte. Daarnaast biedt het ruimte aan diverse ondernemers, zoals o.a. een kunstatelier, goudsmid, bierbrouwerij, opleiding, consultancy, kinderopvang en nog veel meer. Met gemiddeld 102.000 gasten op jaarbasis een mooie locatie voor een kunstautomaat met een divers publiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie 4. MUSEUM VALKENBURG

www.museumvalkenburg.nl

KUNST EN CULTUUR IN HET HART VAN ZUID-LIMBURG.

Museum Valkenburg staat niet alleen letterlijk in het centrum van Valkenburg aan de Geul maar speelt ook een centrale rol in de beleving van historie, kunst en cultuur van de regio.

De directie van het museum heeft aangegeven het kunstautomaat concept een warm hart toe te dragen. Op deze prachtige locatie mogen we binnenkort de 4e kunstautomaat plaatsen. Alvorens deze te installeren, wordt de automaat nog vormgegeven door een locale kunstenaar. Helemaal in stijl en passend bij museum Valkenburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Locatie 5. CARBON6

www.carbon6.nl

 

Carbon6 is een herontwikkeling met inmiddels meer dan 130 bedrijven. Een multicultureel centrum in een prachtig pand in Heerlen.

Op deze plek komen steeds weer nieuwe ideeën van de grond.

Starten, groeien, evenementen, experimenten, creëren, sporten, samenwerken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HISTORIE

 

9 augustus 2018:

werving en selectie van kunstenaars.

 

11 september 2018:

Plaatsing van eerste kunstautomaat in cultureel centrum HuB Kerkrade.

 

12 september 2018:

Plaatsing van 2e kunstautomaat in atel'je van Putten te Kerkrade.

 

19 maart 2019:

Plaatsing 3e kunstautomaat in het grootste abdijcomplex van Benelux, t.w. abdij Rolduc te Kerkrade

 

11 november 2019:

Plaatsing 4e kunstautomaat in museum Valkenurg te Valkenburg

 

10 december 2019:

Plaatsing 5e kunstautomaat bij CARBON6 te Heerlen.

 

 

PLANNING 2020: ECI Roermond

+49 331-87908899